Long Day's Journey Into Night

Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologische detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance

Bekijk trailer

Long Day's Journey Into Night

140 minuten Drama 04-07-2019
Metacritic: 89,1
MovieMeter: 4,24
Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologische detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige reis door de stad Kaili in 3D. Long Day's Journey Into Night ging in wereldpremière in Cannes 2018 in de tweede competitie Un Certain Regard en was eerder dit jaar te zien op het International film Festival Rotterdam. Luo Hongwu (Huang Jue) keert voor de begrafenis van zijn vader terug naar Kaili, zijn geboortestad die hij vele jaren daarvoor ontvluchtte. Luo, gekweld door gevoelens van verlies en spijt, herinnert zich de gewelddadige dood van een oude vriend, Wild Cat, en zoekt naar zijn verloren liefde Wan Qiwen, die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten. Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologisch detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D (een single take van 59 minuten). Samen met Luo dompelen we ons onder in de labyrintische stad, een verstilde, hypnotiserende ervaring vol vervaagde herinneringen, verloren momenten, verborgen verlangens en onoplosbare intriges. Na zijn veelgeprezen debuut Kaili Blues (2016) brak schrijver-regisseur Bi Gan presale box-officerecords in China met Long Day's Journey Into Night, die zich opnieuw afspeelt in zijn geboorteplaats Kaili in het zuidwesten van China. De formidabele actrice Sylvia Chang speelt de moeder van Wild Cat. Previously Unreleased Deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased is deze zomer acht van deze films te zien. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.

Geregisseerd door

Gan Bi

Bi Gan

Schrijvers

Gan Bi

Cast

Sylvia Chang
Wei Tang
Jue Huang
Hong-Chi Lee
Huang Jue
Tang Wei

Alternatieve titels

Long Day's Journey Into Night

Di qiu zui hou de ye wan

Bioscoopagenda van Long Day's Journey Into Night

Helaas draait Long Day's Journey Into Night niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 04-07-2019.

Long Day's Journey Into Night

Wil jij weten waar Long Day's Journey Into Night op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Long Day's Journey Into Night draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Long Day's Journey Into Night informatie

Benieuwd waar Long Day's Journey Into Night over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Long Day's Journey Into Night. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Long Day's Journey Into Night al heeft ontvangen.

Long Day's Journey Into Night trailer

Benieuwd of Long Day's Journey Into Night iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Long Day's Journey Into Night jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Long Day's Journey Into Night kunt kijken!