https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210775-c7b767f3e5c973c69eabc447f2d4995b181f8028/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dicht bij Vermeer (2023)

AL
Voordat hij met pensioen gaat, werkt Gregor Weber, flamboyant conservator van het Rijksmuseum, aan zijn grote droom: de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Hij gaat met deskundigen op zoek naar wat een Vermeer echt een Vermeer maakt.

Dicht bij Vermeer

AL
79 minuten 09-03-2023

Filmposter Dicht bij Vermeer

Voordat hij met pensioen gaat, werkt Gregor Weber, flamboyant conservator van het Rijksmuseum, aan zijn grote droom: de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Hij gaat met deskundigen op zoek naar wat een Vermeer echt een Vermeer maakt.

In Dicht bij Vermeer geeft Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Ze filmt Rijksmuseum curatoren Gregor Weber en Pieter Roelofs en restauratoren Abbie Vandivere en Anna Krekeler in hun missie om een nieuwer, completer beeld te geven van de schilder. Want hoewel Het melkmeisje en Meisje met de parel wereldberoemd zijn weten we weinig van Johannes Vermeer zelf. Geen zelfportretten, geen brieven, geen aantekeningen; een klein oeuvre is alles wat de Hollandse Meester naliet. Deze fascinerende documentaire laat alles zien: van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de nieuwe kennis die wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is. Langzaamaan ontdekken we hoe Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdsgenoten. Maar bovenal toont Dicht bij Vermeer de aanstekelijke liefde van de conservatoren en andere betrokken voor de kunst van Vermeer. Zoals Weber het liefdevol brengt: ‘Zoiets kan je blik op de werkelijkheid voorgoed veranderen.’

Bekijk het aanbod van Dicht bij Vermeer

Regisseur Dicht bij Vermeer

Suzanne Raes

Schrijvers Dicht bij Vermeer

Onbekend

Cast Dicht bij Vermeer

Onbekend

Dicht bij Vermeer

Wil jij weten waar Dicht bij Vermeer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dicht bij Vermeer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dicht bij Vermeer informatie

Benieuwd waar Dicht bij Vermeer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dicht bij Vermeer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dicht bij Vermeer al heeft ontvangen.

Dicht bij Vermeer trailer

Benieuwd of Dicht bij Vermeer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dicht bij Vermeer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dicht bij Vermeer kunt kijken!