https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/209899-25a444d222f59cef9e97ae64f4bc56d9b2e4b6bf/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Die Middag (2023)

12

Bekijk trailer

Die Middag

12
73 minuten 18-05-2023

Filmposter Die Middag

Roya, een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran, ontvlucht haar asielzoekerscentrum om te voorkomen dat ze terug naar Iran wordt gestuurd. Met alleen een adres op zak hoopt ze een tijdje te kunnen verblijven bij Nassim, een Iraans meisje dat afgewezen vluchtelingen bijstaat. Maar in plaats van Nassim treft ze een jongen die zegt de broer van Nassim te zijn. Hij is de sleutel van het appartement kwijt, zegt hij, dus tot zijn zus terugkeert kan hij de deur niet voor Roya openen. En zo besluit Roya, zonder andere bestemming in het verschiet, in de gang op Nassim te wachten. De jonge man houdt Roya op afstand, maar zij laat zich niet zomaar wegjagen. Langzaam maar zeker ontstaat er een poëtisch, verbaal spel van afstoten en aantrekken tussen twee mensen die beiden uit hetzelfde thuisland zijn gevlucht, maar desondanks heel anders in het leven staan. Regisseur en scenarist Nafiss Nia vluchtte zelf ruim twintig jaar geleden van Iran naar Nederland: “Die Middag gaat over mij, maar ook over jou. Die Middag gaat over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest. Het gaat over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.”
Die Middag Die Middag Die Middag Die Middag Die Middag Die Middag
Filmposter Filmposter Die Middag

Regisseur Die Middag

Nafiss Nia

Schrijvers Die Middag

Onbekend

Cast Die Middag

Alin Wishka
Hoda Niku

Die Middag

Wil jij weten waar Die Middag op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Die Middag draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Die Middag informatie

Benieuwd waar Die Middag over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Die Middag. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Die Middag al heeft ontvangen.

Die Middag trailer

Benieuwd of Die Middag iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Die Middag jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Die Middag kunt kijken!