https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/221520-990cbd0a3af8b67f0dee5a774c7c19d71d2ec4cf/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Middagvrouw (2024)

12
De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden.

De Middagvrouw

12
136 minuten 25-07-2024

Filmposter De Middagvrouw

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden.

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en ontmoet Wilhelm, die smoorverliefd op haar is. Wilhelm helpt haar wanneer hij achter haar afkomst komt, maar langzaam verandert zijn houding en blijken hun opvattingen sterk te verschillen. Ze krijgen samen een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap valt haar zwaar en ook het verloochen van haar afkomst kost haar steeds meer moeite. Wanneer de oorlog ten einde is, neemt ze een rigoureus besluit. Met haar verfilming van Julia Francks besteller brengt de Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert (co-producent o.a. van Toni Erdmann en Quo vadis, Aida?) een uiterst emotionele film, over een jonge Duitse vrouw in oorlogstijd die voor onmogelijke dilemma's komt te staan. Mala Emde (Und morgen die ganze Welt) vertolkt dit intrigerende personage en wordt bijgestaan door Thomas Prenn (Große Freiheit) en Max von der Groeben (Hinterland, Lindenberg! Mach dein Ding) als haar geliefden.

Bekijk het aanbod van De Middagvrouw

Regisseur De Middagvrouw

Barbara Albert

Schrijvers De Middagvrouw

Onbekend

Cast De Middagvrouw

Max von der Groeben
Mala Emde
Thomas Prenn
Liliane Amuat
Fabienne Elaine Hollwege

Filmagenda van De Middagvrouw

De Middagvrouw

Wil jij weten waar De Middagvrouw op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Middagvrouw draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Middagvrouw informatie

Benieuwd waar De Middagvrouw over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Middagvrouw. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Middagvrouw al heeft ontvangen.

De Middagvrouw trailer

Benieuwd of De Middagvrouw iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Middagvrouw jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Middagvrouw kunt kijken!