DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) (2020)

DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren)

04-08-2020
SPECIAL!! DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) in aanwezigheid van regisseur Karin de Miguel Wessendorf Het kloppend hart van de Nederlandse filmindustrie bevindt zich in de Randstad. Veel dichterbij, in Nordrhein Westfalen, ligt het Duitse epicentrum van de filmindustrie. Via Cinesud en Docfest zijn de eerste lijnen gelegd tussen Limburgse en Duitse filmmakers. Om deze uitwisseling uit te breiden naar het publiek is Filmtheater De Nieuwe Scene een samenwerking aangegaan met Kino Hitch in Neuss onder de noemer “Kijken bij de buren”. De samenwerking bestaat uit een uitwisseling van films uit elkaars regio. Limburgse films gaan naar Nordrhein Westfalen en andersom. En de filmmakers reizen met hun films mee om in gesprek te gaan met het publiek en met collega filmmakers. DIE ROTE LINIE - Widerstand im Hambacher Forst Het gevecht omtrent de Hambacher Forst, een eeuwenoude woud, de worsteling om de kolenenergie en de groeiende openbare weerstand. DIE ROTE LINIE - Widerstand im Hambacher Forst is een plaatselijk David-tegen-Goliath-verhaal: Clumsy, de jonge boskraker, Antje Grothus, bewoonster uit Buir en lid van een burgerinitiatief, Lars, een vader van een gezin die in een spookdorpje volhoudt en zich tegen de verplaatsing verzet. Sinds 2015 begeleidt de regisseuse Karin de Miguel Wessendorf deze en nog meer protagonisten tijdens hun verzet die in het begin nog door enkelen gebeurt tot de protesten die later in geheel Duitsland plaatsvinden en zich tegen het rooien van de Hambacher Forst richten. Juist de uiteenzettingen in het najaar van 2018 hebben duidelijk gemaakt hoe urgent een openbare discussie over het uitstappen uit de kolen is. Der Kampf um den Hambacher Forst, das Ringen um den Ausstieg aus der Kohleverstromung und der wachsende öffentliche Widerstand – DIE ROTE LINIE – Widerstand im Hambacher Forst zeigt eine lokale David-gegen-Goliath-Geschichte: Clumsy, der junge Waldbesetzer, Antje Grothus, Anwohnerin aus Buir und Mitglied einer Bürgerinitiative, Lars, ein Familienvater, der in einem Geisterort ausharrt und der Umsiedlung trotzt. Seit 2015 begleitet die Regisseurin Karin de Miguel Wessendorf diese und weitere Protagonisten in ihrem anfangs einzelnen Aufbegehren bis hin zum später bundesweit bekannten gemeinsamen Protest gegen die Rodung des Hambacher Forstes. Gerade die Auseinandersetzungen im Herbst 2018 haben gezeigt, wie dringend eine öffentliche Diskussion zum Ausstieg aus der Kohle ist.

Regisseur DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren)

Karin de Miguel Wessendorf

Schrijvers DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren)

Onbekend

Cast DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren)

Onbekend

DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren)

Wil jij weten waar DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) informatie

Benieuwd waar DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) al heeft ontvangen.

DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) trailer

Benieuwd of DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij DIE ROTE LINIE (Kijken bij de Buren) kunt kijken!