https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/203407-63709bdbac6579941ae920b42c8abfafb770fd6c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dinner in America (2022)

16 Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.

Dinner in America

16 Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
106 minuten 28-07-2022

Recensies Dinner in America

Filmposter Dinner in America

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs. John Q Public, pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in onverwachte romance met Patty, zijn grootste fan. Adam Rehmeier schetst een droogkomisch portret van quirky liefde in de Amerikaanse suburbs, in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan toch anders. ‘Boy meets girl’ is een eeuwenoud gegeven dat steeds nieuwe uitwerking behoeft. Een van de nieuwste variaties op het thema is Adam Rehmeiers Dinner in America, onder meer te zien op het Sundance Film Festival en winnaar van de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival. Als John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer ’s botgevierd – ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde. Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels. Bij uitbreng van de film werden de flitsende, ruige dialogen geroemd evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public). Adam Rehmeier (Nebraska City, US) werkt al ruim tien jaar in de filmindustrie als camera-operator, cameraman en editor. Als regisseur filmde hij vanaf 2011 vier lange speelfilms, waarvan The Bunny Game (2011) en Jonas (2013) – donkergetinte vertellingen over mensen aan de rand van de Amerikaanse samenleving – de aandacht trokken in het festivalcircuit.

Bekijk het aanbod van Dinner in America

Regisseur Dinner in America

Adam Rehmeier

Schrijvers Dinner in America

Onbekend

Cast Dinner in America

Kyle Gallner
Pat Healy
Emily Skeggs
Yancey Fuqua

Filmagenda van Dinner in America

Dinner in America

Wil jij weten waar Dinner in America op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dinner in America draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dinner in America informatie

Benieuwd waar Dinner in America over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dinner in America. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dinner in America al heeft ontvangen.

Dinner in America trailer

Benieuwd of Dinner in America iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dinner in America jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dinner in America kunt kijken!