Dirty God

Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Bekijk trailer

Dirty God

104 minuten Drama 25-04-2019
MovieMeter: 3,1
Rotten Tomatoes 97
Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Een nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Dirty God is de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

Geregisseerd door

Sacha Polak

Schrijvers

Sacha Polak

Susie Farrell

Cast

Katherine Kelly
Bluey Robinson
Vicky Knight
Eliza Brady-Girard
Rebecca Stone

Bioscoopagenda van Dirty God

Helaas draait Dirty God niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 25-04-2019.

Dirty God

Wil jij weten waar Dirty God op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dirty God draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dirty God informatie

Benieuwd waar Dirty God over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dirty God. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dirty God al heeft ontvangen.

Dirty God trailer

Benieuwd of Dirty God iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dirty God jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dirty God kunt kijken!