DMFF Fiets (2024)

DMFF Fiets

250 minuten 24-04-2024
Traditioneel is er jaarlijks aan het begin van het wielerseizoen een gezellige (film)avond vol toffe livemuziek, interessante interviews en uiteraard een geweldige wielerfilm: DMFF Fiets. Deze avond, georganiseerd door de enthousiaste fietsfanaten van het Dutch Mountain Film Festival, staat dit jaar in het teken van De Vrijwilliger: de onontbeerlijke stille kracht van ieder (wieler)evenement. Op 25 april kunnen fietsliefhebbers én cinefielen hun hart ophalen. DMFF Fiets dompelt je onder in het turbulente circus van de wielerkoers. Bij binnenkomst staan de “bidons” (welkomstdrankje) voor je klaar en klinkt het startschot voor de avond. De hoofdfilm van deze editie is De Acht, een heroïsche documentaire over het oudste criterium van Nederland, de Acht van Chaam. Deze koers wordt sinds 1933 in het Brabantse dorp georganiseerd. We volgen de vrijwilligers die ieder jaar opnieuw dit kleine wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt het kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. De koers is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is hij ook voor de leden van het comité: “Zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen. Bijzonderheden Eén van de regisseurs en één van de hoofdrolspelers zijn er deze avond bij en lichten de documentaire persoonlijk toe. Ook hebben we sportfotograaf Marcel van Hoorn voor de microfoon, maker van de Zilveren Camera-winnende foto van Mathieu van de Poel. Hoe kwam dit iconische beeld tot stand? Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door de Vrije Willies, gelegenheidstrio van lokale helden Angelo en Massimo Bombrini en Michel Henquet.

Regisseur DMFF Fiets

Onbekend

Schrijvers DMFF Fiets

Onbekend

Cast DMFF Fiets

Onbekend

Filmagenda van DMFF Fiets

DMFF Fiets

Wil jij weten waar DMFF Fiets op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar DMFF Fiets draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

DMFF Fiets informatie

Benieuwd waar DMFF Fiets over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over DMFF Fiets. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies DMFF Fiets al heeft ontvangen.

DMFF Fiets trailer

Benieuwd of DMFF Fiets iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de DMFF Fiets jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij DMFF Fiets kunt kijken!