https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134732-9cc758b714fb1d4a7202ee7e839dc7fdaa283544/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Do the Right Thing (2020)

16 Grof taalgebruik Discriminatie
4K-restauratie van Spike Lee’s klassieker Do the Right Thing met Samuel L. Jackson en John Turturro.

Do the Right Thing

16 Grof taalgebruik Discriminatie
120 minuten Drama, Komedie, Actie, Misdaad 12-03-2020

Recensies Do the Right Thing

MovieMeter: 3,69
Metacritic: 92,1
Rotten Tomatoes 93

Filmposter Do the Right Thing

4K-restauratie van Spike Lee’s klassieker Do the Right Thing met Samuel L. Jackson en John Turturro.

4K-restauratie van Spike Lee’s Do the Right Thing. Recht voor z’n raap toont Spike Lee de spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant. Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als geëngageerd filmmaker die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Sal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in Lee’s schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen. Op de soundtrack staan flink wat old skool hiphoptracks. Rosie Perez opent Do the Right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende ‘Fight the Power’ van Public Enemy. Spike Lee zelf is te zien als hoofdpersoon Mookie, naast toen nog vrij onbekende acteurs als Samuel L. Jackson en John Turturro. Spike Lee regisseerde meer dan vijftig speelfilms, documentaires, korte films en videoclips, en is een van de bekendste filmers uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap. In mei is hij voorzitter van de Gouden Palm-jury in Cannes. De sociaal bewogen films van Lee leiden niet zelden tot controverse; de regisseur neemt geen blad voor de mond: kwesties als racisme, etnische spanningen, de (dubieuze) rol van de media en de Amerikaanse bende- en drugsoorlogen zijn enkele van de thema's in Lee's werk. Do the Right Thing werd in 1999 door de Library of Congress aangewezen als waardevol filmerfgoed en opgenomen in de National Film Registry, een selectie films die om culturele en historische redenen worden geconserveerd. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de film verzorgde The Criterion Collection in 2019 een 4K-restauratie, met de geremasterde soundtrack van 2009. De digitale restauratie (vanaf een scan van het cameranegatief) herstelt het kleurbereik, contrast, helderheid en textuur van de beelden. De restauratie werd goedgekeurd door Ernest Dickerson, Do the Right Thing’s cameraman.

Bekijk het aanbod van Do the Right Thing

Regisseur Do the Right Thing

Spike Lee

Schrijvers Do the Right Thing

Spike Lee

Cast Do the Right Thing

Danny Aiello
Ossie Davis
Spike Lee
Ruby Dee
Richard Edson
John Turturro
Samuel L. Jackson

Filmagenda van Do the Right Thing

Do the Right Thing

Wil jij weten waar Do the Right Thing op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Do the Right Thing draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Do the Right Thing informatie

Benieuwd waar Do the Right Thing over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Do the Right Thing. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Do the Right Thing al heeft ontvangen.

Do the Right Thing trailer

Benieuwd of Do the Right Thing iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Do the Right Thing jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Do the Right Thing kunt kijken!