Docu Zusters Franciscanessen Veghel (2024)

Docu Zusters Franciscanessen Veghel

16-06-2024
Kom een kijkje nemen achter de muren van het Klooster van de Zusters Franciscanessen aan de Deken van Miertstraat in Veghel. In deze niet eerder vertoonde beelden krijg je een inkijkje hoe de Zusters geleefd hebben in de laatste 6 maanden voordat ze in maart 2022 definitief afscheid namen van hun ruim 175 jaar oude Moederhuis. Dit om plaats te maken voor herbestemmingsplannen. Deze documentaire biedt unieke beelden en gesprekken en neemt je mee in de kleurrijke kloostertuin en de originele gebouwen. De Zusters laten zich op hun kwetsbaarst zien en vertellen in alle openheid over wat er in hun omgaat, wat de congregatie voor hen betekent en wat hen bezighoudt ‘op weg naar hun ‘voltooiing’. Filmmaker Michiel Kerkhoff heeft zelfs een week tussen de zusters gewoond en geleefd, waardoor alles heel persoonlijk en spontaan is vastgelegd. Ook is er ’s-avonds en ’s nachts gefilmd. De Nederlandse Communiteit van de Veghelse zusters wordt steeds kleiner, er komen geen nieuwe zusters meer bij en de gemiddelde leeftijd is nu 89 jaar. Vandaar dat besloten werd om deze documentaire te maken. Deze documentaire is te mooi om alleen voor onszelf te houden, aldus zr. Gerda van Gogh, de overste die zelf ook regelmatig aan het woord komt. In 2024 verhuizen de Zusters terug naar een nieuw appartementencomplex op het voormalige kloosterterrein in Veghel.

Regisseur Docu Zusters Franciscanessen Veghel

Onbekend

Schrijvers Docu Zusters Franciscanessen Veghel

Onbekend

Cast Docu Zusters Franciscanessen Veghel

Onbekend

Docu Zusters Franciscanessen Veghel

Wil jij weten waar Docu Zusters Franciscanessen Veghel op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Docu Zusters Franciscanessen Veghel draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Docu Zusters Franciscanessen Veghel informatie

Benieuwd waar Docu Zusters Franciscanessen Veghel over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Docu Zusters Franciscanessen Veghel . Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Docu Zusters Franciscanessen Veghel al heeft ontvangen.

Docu Zusters Franciscanessen Veghel trailer

Benieuwd of Docu Zusters Franciscanessen Veghel iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Docu Zusters Franciscanessen Veghel jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Docu Zusters Franciscanessen Veghel kunt kijken!