https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/78390-5a751337f348a712fb4fe11e424b27a10cc1f931/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Doof Kind (2018)

AL
Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Doof Kind

AL
71 minuten Documentaire 01-03-2018

Recensies Doof Kind

MovieMeter: 3,42

Filmposter Doof Kind

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet die twee werelden slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus. Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Regisseur Doof Kind

Alex de Ronde

Schrijvers Doof Kind

Onbekend

Cast Doof Kind

Tobias de Ronde
Joachim de Ronde
Christina Bihl

Alternatieve titels

Doof Kind

Deaf Child

Filmagenda van Doof Kind

Doof Kind

Wil jij weten waar Doof Kind op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Doof Kind draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Doof Kind informatie

Benieuwd waar Doof Kind over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Doof Kind. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Doof Kind al heeft ontvangen.

Doof Kind trailer

Benieuwd of Doof Kind iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Doof Kind jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Doof Kind kunt kijken!