https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/113075-f2d3c6f3ac5924ffa505cfa5817fe6d4009d9147/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Double Indemnity (2018)

Angst
Film-noir meesterwerk rond een verzekeringsagent, een femme fatale en een intrige vol spetterend verbaal vuurwerk.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Double Indemnity

Angst
107 minuten Drama 05-07-2018

Recensies Double Indemnity

MovieMeter: 3,94
Metacritic: 95,1
Rotten Tomatoes 97

Filmposter Double Indemnity

Film-noir meesterwerk rond een verzekeringsagent, een femme fatale en een intrige vol spetterend verbaal vuurwerk.

Film-noir meesterwerk rond een verzekeringsagent, een femme fatale en een intrige vol spetterend verbaal vuurwerk - laat dat maar aan Billy Wilder over. Verzekeringsagent Walter Neff raakt in de ban van Phyllis Dietrichson, die een ongevallenverzekering wil laten afsluiten buiten medeweten van haar echtgenoot. Neff heeft meteen door dat ze hem wil vermoorden. Hij raakt zo door haar bedwelmd dat hij steeds verder verstrikt raakt in de intrige. Billy Wilder weet als geen ander het paranoïde gevoel van Neff op te roepen. Ook het spetterende verbale vuurwerk is om van te smullen. Wilder maakte succesvol gebruik van 'casting against type': Fred MacMurray, die Walter Neff speelt, is vooral bekend van komische rollen, precies het doorsnee type man waar Wilder op zoek naar was. Barbara Stanwyck is in de rol van Phyllis Dietrichson met platinablond haar een iconische femme fatale, Edward G. Robinson is Keyes, de gehaaide chef van verzekeringsagent Neff. Wilder verfilmde het boek van James M. Cain uit 1935, op zijn beurt gebaseerd op een geruchtmakende zaak in Queens, New York uit 1927. Eerdere pogingen om het boek te verfilmen stuiten steevast op de censoren van het Hays Office. Omdat vaste co-scenarist Charles Brackett het verhaal te ranzig vond werd thrillerschrijver Raymond Chandler ingehuurd om samen met Wilder het scenario te schrijven. Tot verbazing van iedereen wisten ze met hun scenario de valkuilen van de censuur te omzeilen. Volgens Wilder is M (1931) van Fritz Lang een belangrijke inspiratiebron geweest voor de stijl van de film. Cameraman John Seitz (The Lost Weekend, Sunset Boulevard) was van cruciale betekenis voor de expressionistische look van de film. Double Indemnity is de favoriete film noir van velen. Ook Paul Verhoeven is een groot liefhebber en liet zich door Double Indemnity inspireren voor zijn thriller Basic Instinct (1992).

Regisseur Double Indemnity

Billy Wilder

Schrijvers Double Indemnity

Billy Wilder

Raymond Chandler

James M. Cain

Cast Double Indemnity

Barbara Stanwyck
Edward G. Robinson
Fred MacMurray
Porter Hall

Filmagenda van Double Indemnity

Double Indemnity

Wil jij weten waar Double Indemnity op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Double Indemnity draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Double Indemnity informatie

Benieuwd waar Double Indemnity over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Double Indemnity. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Double Indemnity al heeft ontvangen.

Double Indemnity trailer

Benieuwd of Double Indemnity iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Double Indemnity jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Double Indemnity kunt kijken!