https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/213858-1923afcf3cdecaebe9feaf39e3b6c71c9c01fb0a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Drawing Lots (2023)

16
Een subtiele Georgische komedie in de geest van Otar Iosseliani, de inmiddels 89-jarige grootmeester van de Georgische cinema.

Drawing Lots

16
84 minuten 02-11-2023

Filmposter Drawing Lots

Een subtiele Georgische komedie in de geest van Otar Iosseliani, de inmiddels 89-jarige grootmeester van de Georgische cinema.

Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn. Als een echo van de onverwachtse uitbarstingen van kleinzielig buurtgekonkel en van de droogkomische ondertoon die Aki Kaurismäki’s oeuvre kenmerkt, verlenen de zwart-witbeelden van de film een merkwaardige diepgang aan alledaagse gebeurtenissen. Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen. Khalvashi zet, naast acteurs van het Batumi Theatre, amateurs in om de dualiteit van het leven op een nauwgezette en kluchtige wijze te onderzoeken. Duistere verledens en conflicten kunnen overwonnen worden door een eenheid te vormen, waarbij de personages een zekere verlossing vinden in het steunen van elkaar als individuen en als gemeenschap. De postuum uitgekomen speelfilm van de inmiddels overleden Georgische schrijver, filmmaker en hoogleraar Zaza Khalvashi is afgemaakt met de hulp van zijn dochter Tamta Khalvashi.

Regisseurs Drawing Lots

Zaza Khalvashi

Tamta Khalvashi

Schrijvers Drawing Lots

Onbekend

Cast Drawing Lots

Inga Jakhutashvili
Guladi Goguadze
Leila Bibineishvili

Filmagenda van Drawing Lots

Drawing Lots

Wil jij weten waar Drawing Lots op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Drawing Lots draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Drawing Lots informatie

Benieuwd waar Drawing Lots over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Drawing Lots. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Drawing Lots al heeft ontvangen.

Drawing Lots trailer

Benieuwd of Drawing Lots iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Drawing Lots jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Drawing Lots kunt kijken!