Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) (2020)

Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

24-10-2020
Met de release van de documentaire De Dick Maas Methode brengen we drie films van de eigenzinnige Nederlandse regisseur terug naar ons witte doek ter herwaardering van een unieke periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Maas’ oeuvre uit de jaren ’80 is pretentieloos entertainment zonder enige schaamte en met een zekere anti-establishment inslag die nu nog nauwelijks te vinden is in de vaderlandse filmcultuur.Amsterdamned (1988)Een psychopatische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene slachtoffer na het andere. Er heerst een grimmige sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser (Huub Stapel) gaat op zoek naar de moordenaar. Het onderzoek schiet echter niet op, tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Pure nostalgie in deze Nederlandse klassieker van regisseur Dick Maas. Let op de vliegende speedboten in de grachten van Amsterdam en een fantastische rol voor Leontine Borsato als slachtoffer in een rubberbootje. Het was de derde keer dat Dick Maas samenwerkte met acteur Huub Stapel (na De lift en Flodder).

Regisseur Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

Dick Maas

Schrijvers Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

Onbekend

Cast Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

Huub Stapel
Monique van de Ven
Serge-Henri Valcke

Filmagenda van Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988)

Wil jij weten waar Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) informatie

Benieuwd waar Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) al heeft ontvangen.

Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) trailer

Benieuwd of Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Drie Films van Dick Maas: Amsterdamned (1988) kunt kijken!