Dune (2000)

Geweld 16

Dune

Geweld 16
265 minuten Fantasie, Science fiction, Avontuur, Drama 2000

Recensies Dune

MovieMeter: 3,17

Filmposter Dune

Anno 10.191. Het heelal wordt geregeerd door Padishah Keizer Shaddam IV die zijn gebied op feodale wijze verdeelt onder de nobele families. Twee huizen - Huis Atreides en Huis Harkonnen - liggen in balans voor de absolute macht. Sleutel tot die macht is de beheersing van de productie van een zeldzame delfstof, de Specie. Hertog Leto Atreides lijkt een belangrijke stap voorwaarts te kunnen zetten wanneer de Padishah Keizer hem de onherbergzame zandplaneet Arrakis toewijst, maar in werkelijkheid loopt hij met open ogen in een dodelijke val die de Keizer samen met zijn duivelse opponent Baron Harkonnen voor hem heeft opgezet.
Filmposter Filmposter Dune

Regisseur Dune

John Harrison

Schrijvers Dune

Onbekend

Cast Dune

Alec Newman
Saskia Reeves
William Hurt
P.H. Moriarty

Dune

Wil jij weten waar Dune op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dune draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dune informatie

Benieuwd waar Dune over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dune. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dune al heeft ontvangen.

Dune trailer

Benieuwd of Dune iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dune jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dune kunt kijken!