EINDELIJK… DE FILM (2021)

EINDELIJK… DE FILM

58 minuten 29-11-2021
EINDELIJK… DE FILM (58 min) is een documentaire van Sophie Tooten over het 35-jarige bestaan van een groep ‘bijna gepensioneerde’ straattheaterartiesten genaamd De Stijle, Want… . In die vijfendertig jaar hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse cultuursector. Ze staan aan de wieg van reizende straattheaterfestivals zoals het vroegere Boulevard of Broken Dreams en het nog steeds rondreizende festival De Parade. Nog altijd trekken zij jaarlijks langs festivals in Europa en hun voorstellingen (vaak niet langer dan drie minuten) blijven actueel, populair en succesvol. In de film volgt Sophie Tooten de drie hoofdpersonen van het huidige gezelschap, Harrie Verkerk, Rob van Gestel en Adrie Pinxten op hun tournee door Europa. Zo leren we de heren kennen in hun artiestenrol, maar ook achter de schermen waar het er verhit aan toe kan gaan. Middels archief materiaal en verhalen van oudgedienden duiken we in 35 jaar geschiedenis van het gezelschap en daarmee ook in een stukje geschiedenis van het Nederlandse straattheater.

Regisseur EINDELIJK… DE FILM

Onbekend

Schrijvers EINDELIJK… DE FILM

Onbekend

Cast EINDELIJK… DE FILM

Onbekend

EINDELIJK… DE FILM

Wil jij weten waar EINDELIJK… DE FILM op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar EINDELIJK… DE FILM draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

EINDELIJK… DE FILM informatie

Benieuwd waar EINDELIJK… DE FILM over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over EINDELIJK… DE FILM. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies EINDELIJK… DE FILM al heeft ontvangen.

EINDELIJK… DE FILM trailer

Benieuwd of EINDELIJK… DE FILM iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de EINDELIJK… DE FILM jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij EINDELIJK… DE FILM kunt kijken!