https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/215722-b7b9786705cb3ec069f6a48f77ce008053b9ff7a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

El Eco (2024)

12
Hoog boven op een heuvel in het afgelegen El Eco in Mexico, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen.

El Eco

12
102 minuten 14-03-2024

Filmposter El Eco

Hoog boven op een heuvel in het afgelegen El Eco in Mexico, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen.

Een wonderschone film die je meeneemt naar het paradijselijke El Eco in Mexico. Hier, hoog boven op een heuvel, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen. Een documentaire waarin je verdwijnt als in de allerbeste speelfilm. Montse, Luz Ma en Sarahí zijn de betoverende hoofdpersonen, die je niet anders dan in je hart kan sluiten. Hoewel ze nog jong zijn, dragen ze al grote verantwoordelijkheden. Stoere puber Montse zorgt met onvoorwaardelijke toewijding voor haar oude oma, Sarahí schittert als lerares voor de kleintjes met haar opmerkelijke kennis en aanstekelijk enthousiasme, terwijl Luz Ma met één blik meer emotie overbrengt dan menig bekende actrice. Een intiem mirakel van een film, waarin je de liefde en warmte voor elkaar letterlijk kan voelen. Hoe spannend het is, om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur. Een film die de essentie van leven en opgroeien raakt; een groot en intens avontuur. Tatiana Huezo werkte vijf en half jaar aan deze film en levert samen met haar fabuleuze cameraman, een onwaarschijnlijk mooi gefilmd, klein meesterwerk af. Na afloop verlang je enkel terug naar deze unieke plek, alsof je heel even in een paradijs vertoefde, gezien door de ogen van de filmmaker. Niet voor niets werd de film dan ook een publiekslieveling op IDFA en bekroond met zowel Beste Documentaire als Beste Regie op het filmfestival van Berlijn.

Regisseur El Eco

Tatiana Huezo

Schrijvers El Eco

Onbekend

Cast El Eco

Montserrat Hernandez
María de los Ángeles Pacheco Tapia
Luz María Vázquez González

Filmagenda van El Eco

El Eco

Wil jij weten waar El Eco op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar El Eco draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

El Eco informatie

Benieuwd waar El Eco over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over El Eco. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies El Eco al heeft ontvangen.

El Eco trailer

Benieuwd of El Eco iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de El Eco jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij El Eco kunt kijken!