https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218082-0cd100484bd9323b90e386cbbea89326d159d781/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

El Paraíso (2024)

16
Een meeslepend verhaal over oedipale wederzijdse afhankelijkheid.

El Paraíso

16
106 minuten 28-03-2024

Filmposter El Paraíso

Een meeslepend verhaal over oedipale wederzijdse afhankelijkheid.

Julio Cesar is bijna veertig jaar oud en woont nog steeds bij zijn moeder, een Colombiaanse vrouw met een turbulente persoonlijkheid. Ze wonen als illegale immigranten aan de rand van Rome. Het tweetal deelt vrijwel alles: een huisje aan de rivier, herinneringen aan vroeger, het kleine geldbedrag dat ze verdienen bij een plaatselijke drugsdealer en de passie voor avondjes salsa en merengue. Een bestaan in de marge dat tegelijk symbiotisch en onderdrukkend is, maar ook zeer liefdevol. Het precaire evenwicht dreigt te worden verstoord door de komst van Ines, een jonge Colombiaanse die zojuist haar eerste reis als cocaïne-‘muilezel’ heeft gemaakt. Tussen verlangen en jaloezie loopt de situatie snel uit de hand, tot het punt waarop Julio drastische maatregelen zal moeten nemen op een pijnlijke reis die hem voor de eerste keer naar zijn geboorteland Colombia zal brengen. Julio en zijn moeder hebben inderdaad een intense relatie, die vreemd genoeg zowel bevredigend als volkomen frustrerend zal blijken te zijn. Julio heeft zijn geboorteland Colombia nog nooit gezien, aangezien zijn moeder tijdens haar zwangerschap illegaal naar Italië is gekomen. Ze zijn allebei ingesloten en met elkaar verbonden door hun omstandigheden. Julio’s ironisch genoemde boot heet El Paraíso (‘het paradijs’) ter ere van hun Colombiaanse roots. Een plek waar zijn moeder naar verlangt. Ze klampt zich vast aan Julio met een gevoel van vastberadenheid, terwijl hij zich niet in staat voelt om weg te gaan. Een meeslepend verhaal over oedipale wederzijdse afhankelijkheid. Op het filmfestival van Venetië 2023 werd Margarita Rosa de Francisco bekroond met de prijs voor Beste Actrice en won de film eveneens de prijs voor Beste Scenario in de sectie Orizzonti.

Bekijk het aanbod van El Paraíso

Regisseur El Paraíso

Enrico Maria Artale

Schrijvers El Paraíso

Onbekend

Cast El Paraíso

Margarita Rosa de Francisco
Maria del Rosario
Matea Milinkovic
Edoardo Pesce

El Paraíso

Wil jij weten waar El Paraíso op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar El Paraíso draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

El Paraíso informatie

Benieuwd waar El Paraíso over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over El Paraíso. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies El Paraíso al heeft ontvangen.

El Paraíso trailer

Benieuwd of El Paraíso iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de El Paraíso jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij El Paraíso kunt kijken!