Elaha (2023)

Elaha

110 minuten 28-09-2023
ENGELS ONDERTITELD Elaha (Bayan Layla) is een jonge Koerdische vrouw in Duitsland die verscheurd wordt tussen haar onvoorwaardelijke liefde voor haar familie en haar eigen ambities. Vast in een cultuur waar strenge patriarchale normen vanzelfsprekend zijn, staat ze op het punt om te trouwen. Eén groot probleem: ze is geen maagd meer, en om een familiaire en persoonlijke catastrofe te voorkomen, moet ze doen alsof ze er nog wel een is... Het meest opvallende aan dit sociaal drama is de mate waarin verschillende 'hymenreconstructie' procedures beschikbaar zijn in Duitsland, allemaal gericht op minderheidsvrouwen (meestal moslim) die vóór het huwelijk 'afgedwaald' zijn. Zelfs overheidsinstanties zijn erbij betrokken. Mede-schrijver en regisseur Milena Aboyan brengt een scherp gevoel voor de dubbele standaarden waarmee jonge Koerdische vrouwen worden geconfronteerd en de ogenschijnlijk onoverbrugbare kloof tussen wat deze jonge vrouwen willen en waar ze naar uit moeten kijken. Toch slagen Aboyan - en vooral nieuwkomer Layla - erin om complexiteit, gratie en humor in de film te injecteren.

Regisseur Elaha

Onbekend

Schrijvers Elaha

Onbekend

Cast Elaha

Onbekend

Filmagenda van Elaha

Elaha

Wil jij weten waar Elaha op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Elaha draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Elaha informatie

Benieuwd waar Elaha over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Elaha. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Elaha al heeft ontvangen.

Elaha trailer

Benieuwd of Elaha iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Elaha jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Elaha kunt kijken!