https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/201437-4ae2e97f4dbbf0fc7a891a35ef39e95ee0b21d98/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Emily (2022)

12 Seks Drugs en/of alcoholmisbruik
Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Emily

12 Seks Drugs en/of alcoholmisbruik
130 minuten 24-11-2022

Filmposter Emily

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. Actrice Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut, dat z'n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF). EMILY voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

Regisseur Emily

Frances O'Connor

Schrijvers Emily

Onbekend

Cast Emily

Emma Mackey
Fionn Whitehead
Oliver Jackson-Cohen

Filmagenda van Emily

Emily

Wil jij weten waar Emily op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Emily draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Emily informatie

Benieuwd waar Emily over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Emily. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Emily al heeft ontvangen.

Emily trailer

Benieuwd of Emily iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Emily jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Emily kunt kijken!