Ergens in Nederland (2013)

AL

Ergens in Nederland

AL
87 minuten Achtergrondinformatie 2013
Liefdesdrama aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Advocaat Frans van Loon werkt hard, waardoor zijn vrouw Nel zich verwaarloosd voelt. Als Frans vrijwillig bij de mijnopruimingsdienst gaat, verzwijgt hij dit om haar niet ongerust te maken. Zij denkt dat hij niet meer van haar houdt en vlucht in de armen van een charmante toneelspeler. Producent Meyer had besloten ‘de ogen nu eens niet te sluiten voor de ernst der tijden’ en een actu- eel verhaal van de jonge schrijver Jan de Hartog te verfilmen. De Hartog schreef zelf het scenario en speelde de hoofdrol. Regisseur Ludwig Berger, die in Duitsland en Hollywood al faam had gemaakt, draaide de film grotendeels in de Cinetone Studio’s. De film werd één maand voor de invasie voltooid. Twee weken na de première brak de oorlog uit. De film werd direct daarna door de Duitsers verboden.

Regisseur Ergens in Nederland

nvt

Schrijvers Ergens in Nederland

Onbekend

Cast Ergens in Nederland

Onbekend

Filmagenda van Ergens in Nederland

Ergens in Nederland

Wil jij weten waar Ergens in Nederland op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Ergens in Nederland draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Ergens in Nederland informatie

Benieuwd waar Ergens in Nederland over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Ergens in Nederland. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Ergens in Nederland al heeft ontvangen.

Ergens in Nederland trailer

Benieuwd of Ergens in Nederland iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Ergens in Nederland jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Ergens in Nederland kunt kijken!