https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134756-0950fddde05dea4114be7aedbc955fe4390451bb/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Escape From Pretoria (2020)

12 Angst Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
Het waargebeurde verhaal van de meest opmerkelijke gevangenisontsnapping ooit. Van de producent van Hotel Mumbai, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

Escape From Pretoria

12 Angst Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
106 minuten Thriller 14-05-2020

Recensies Escape From Pretoria

Filmposter Escape From Pretoria

Het waargebeurde verhaal van de meest opmerkelijke gevangenisontsnapping ooit. Van de producent van Hotel Mumbai, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

In hun strijd tegen de apartheid verspreiden Tim Jenkin (Daniel Radcliff) en Stephan Lee (Daniel Webber) illegale ANC pamfletten onder de Zuid Afrikaanse bevolking. Ze worden op heterdaad betrapt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf in Pretoria Central Prison. Eenmaal onder de vleugels van politiek activist Denis Goldberg besluiten ze om, samen met medegevangene Alex Moumbaris, een ingenieus plan te bedenken om te ontsnappen. Al snel blijkt de uitvoering een stuk ingewikkelder dan gedacht, en moeten er nog vele hindernissen genomen worden... Het zenuwslopend spannende Escape From Pretoria is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tim Jenkin uit 1979 en houdt de kijker van begin tot einde op het puntje van de stoel.

Bekijk het aanbod van Escape From Pretoria

Regisseur Escape From Pretoria

Francis Annan

Schrijvers Escape From Pretoria

Francis Annan

L.H. Adams

Karol Griffiths

Tim Jenkin

Cast Escape From Pretoria

Daniel Radcliffe
Ian Hart
Daniel Webber
Nathan Page

Escape From Pretoria

Wil jij weten waar Escape From Pretoria op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Escape From Pretoria draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Escape From Pretoria informatie

Benieuwd waar Escape From Pretoria over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Escape From Pretoria. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Escape From Pretoria al heeft ontvangen.

Escape From Pretoria trailer

Benieuwd of Escape From Pretoria iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Escape From Pretoria jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Escape From Pretoria kunt kijken!