https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210162-1c59f66792887570a5cd03434d3f833f6656a784/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Estación Catorce (2023)

16
Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.

Bekijk trailer

Estación Catorce

16
87 minuten 13-04-2023

Filmposter Estación Catorce

Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.

Geen enkele trein stopt nog op Estación Catorce, in San Luis Potosí, Mexico, hoewel er elke dag goederentreinen voorbij denderen over de spoorlijn die het dorpje in tweeën deelt. Daarnaast is er weinig activiteit in het dorp. De bevolking leeft er overwegend in armoede, heeft nauwelijks werk en kan met moeite de eindjes aan elkaar knopen. De kleine Luis, 7 jaar, woont er met zijn ouders, broertjes, zusje en zijn grootmoeder. Regelmatig moet Luis uit zijn schooltje vluchten en thuis gaan schuilen als er een colonne zwarte auto’s van een of ander drugskartel in het dorp stopt om dood en verderf te zaaien. Maar op een dag, als de criminelen weer zijn verdwenen, ziet vader Manuel zijn kans schoon en neemt hij Luis mee om een graantje mee te pikken tijdens het plunderen van een huis van een welgesteld vermoord echtpaar. De kleine Luis moet helpen een groot rood bankstel mee naar huis te slepen, zodat zijn vader dat voor een mooi bedrag kan verkopen. ’s Morgens vroeg vertrekt hij samen met Luis op een lange tocht naar een verafgelegen stad. Estación Catorce dompelt ons geleidelijk onder in de wereld van Luis en gebruikt zijn onwetendheid en nieuwsgierigheid om niet alleen vragen te stellen over de opvoeding van kinderen, maar vooral over hoe we verwachten dat kinderen zich perfect gedragen als de volwassenen om hen heen het tegenovergestelde doen. Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.
Estación Catorce Estación Catorce Estación Catorce Estación Catorce Estación Catorce Estación Catorce
Filmposter Filmposter Estación Catorce

Regisseur Estación Catorce

Diana Cardozo

Schrijvers Estación Catorce

Onbekend

Cast Estación Catorce

Yoshira Escárrega
José Antonio Becerril

Estación Catorce

Wil jij weten waar Estación Catorce op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Estación Catorce draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Estación Catorce informatie

Benieuwd waar Estación Catorce over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Estación Catorce. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Estación Catorce al heeft ontvangen.

Estación Catorce trailer

Benieuwd of Estación Catorce iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Estación Catorce jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Estación Catorce kunt kijken!