MTM: Eternal Spring (2022)

MTM: Eternal Spring

86 minuten 12-08-2022
Het spannende en emotionele verhaal van een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wisten over te nemen. Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat. ‘De geschiedenis heeft de Chinezen een les geleerd,’ horen we aan het begin van Eternal Spring (??). ‘Wie durft op te staan tegen de Partij, zal lijden.’ Toch is opstaan tegen de Chinese Communistische Partij precies wat een groep leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong deed. Op 5 maart 2002 braken ze in tijdens een uitzending van de Chinese staatstelevisie en lieten een video zien over de beweging. Hun verhaal is tot een animatie gemaakt door cartoonist Daxiong, zelf ook Falun Gong-beoefenaar. Zijn adembenemende en ijzingwekkende geanimeerde scènes worden afgewisseld met interviews met vele hoofdpersonen – dat wil zeggen: degenen die het overleefden en China wisten te ontvluchten. Naast de spannende verhalen over mensen als ‘Mr. White’, de onbevreesde en gepassioneerde ‘Big Truck’ en meesterbrein Liang – een grootmeester in geheime guerrilla-informatiecampagnes – overpeinst Daxiong zijn eigen keuzes en dilemma’s, en gaat de confrontatie aan met zijn pijn.

Regisseur MTM: Eternal Spring

Onbekend

Schrijvers MTM: Eternal Spring

Onbekend

Cast MTM: Eternal Spring

Onbekend

Filmagenda van MTM: Eternal Spring

MTM: Eternal Spring

Wil jij weten waar MTM: Eternal Spring op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar MTM: Eternal Spring draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

MTM: Eternal Spring informatie

Benieuwd waar MTM: Eternal Spring over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over MTM: Eternal Spring. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies MTM: Eternal Spring al heeft ontvangen.

MTM: Eternal Spring trailer

Benieuwd of MTM: Eternal Spring iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de MTM: Eternal Spring jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij MTM: Eternal Spring kunt kijken!