Europese Dag van de Korte Film 2019

Europese Dag van de Korte Film 2019

86 minuten 31-05-2020

Recensies Europese Dag van de Korte Film 2019

Dag van de Korte Film 2019 Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Human Nature, waarin mens en dier van plaats wisselen, en The Walking Fish, over een zeewezen dat mens wordt. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar de Europese Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december. Human Nature (2019, 2’) Regie: Sverre Fredriksen, scenario: Britt Snel, productie: Family Affair Films Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren. Wereldpremiere Toronto International Film Festival 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 En Route (2019, 11’) Scenario en regie: Marit Weerheijm, productie: Room for Film Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes. Première NFF, Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 Vader (2019, 24’) Scenario en regie: Isabel Lamberti, productie: IJswater Films VADER onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Bob neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden. Wereldpremière: Locarno Film Festival Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire 2019 Mind My Mind (2019, 30’) Scenario en regie: Floor Adams, productie: CinéTé Filmproduktie, Fabrique Fantastique en Curious Wolf Wanneer je vertrouwt op sociale scripts om de sociale wereld te overleven, is het niet eenvoudig om van het script af te wijken. Vooral als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een meisje wilt daten. Mind My Mind werd al diverse malen bekroond op internationale festivals en ontving oa de publieksprijzen op Go Short en Anima. Floor Adams werd op het Tribeca Film Festival genomineerd voor Best Animated Short. The Walking Fish (2019, 19’) Scenario en regie: Thessa Meijer, productie: HALAL Pictures Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn? Nominatie VEVAM Go Short Award 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 Oscarinzending Nederland Korte Film Lengte programma: 86 minuten

Regisseur Europese Dag van de Korte Film 2019

Onbekend

Schrijvers Europese Dag van de Korte Film 2019

Onbekend

Cast Europese Dag van de Korte Film 2019

Onbekend

Bioscoopagenda van Europese Dag van de Korte Film 2019

Helaas draait Europese Dag van de Korte Film 2019 niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 31-05-2020.

Europese Dag van de Korte Film 2019

Wil jij weten waar Europese Dag van de Korte Film 2019 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Europese Dag van de Korte Film 2019 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Europese Dag van de Korte Film 2019 informatie

Benieuwd waar Europese Dag van de Korte Film 2019 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Europese Dag van de Korte Film 2019. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Europese Dag van de Korte Film 2019 al heeft ontvangen.

Europese Dag van de Korte Film 2019 trailer

Benieuwd of Europese Dag van de Korte Film 2019 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Europese Dag van de Korte Film 2019 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Europese Dag van de Korte Film 2019 kunt kijken!