https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127243-6b00de82a1f0d6e6b57fa7f735e1971d5b85f495/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Abominable (2019)

6 Angst Geweld
Met Abominable nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Bekijk trailer

Abominable

6 Angst Geweld
97 minuten 09-10-2019

Filmposter Abominable

Met Abominable nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Met Abominable nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. Als tienermeisje Yi (Chloe Bennet) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Tenzing Norgay Trainor) en Peng (Albert Tsai) hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.
 
Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson) en zakenman Burnish (Eddie Izzard), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven. Abominable is geschreven en geregisseerd door Jill Culton (Open Season, Monsters, Inc., Toy Story 2) en is geproduceerd door Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Home) en Peilin Chou van Pearl Studio. Tim Johnson (Over the Hedge, Home, Antz), Frank Zhu (Checked In, Lotus Code) en Li Ruigang (Kung Fu Panda 3, The Taking of Tiger Mountain) zijn uitvoerend producenten en Todd Wilderman (Trolls, The Croods) is co-regisseur.

Regisseurs Abominable

Jill Culton

Todd Wilderman

Schrijvers Abominable

Jill Culton

Cast Abominable

Chloe Bennet
Albert Tsai
Tenzing Norgay Trainor
Joseph Izzo

Alternatieve titels

Abominable

Everest: De Jonge Yet!

Filmagenda van Abominable

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Abominable draait helaas niet in de bioscoop

Abominable

Wil jij weten waar Abominable op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Abominable draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Abominable informatie

Benieuwd waar Abominable over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Abominable. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Abominable al heeft ontvangen.

Abominable trailer

Benieuwd of Abominable iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Abominable jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Abominable kunt kijken!