https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/203463-38c399da1f5bffd727811936e98fa93dd552b1ce/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Evolution (2022)

12 Angst Grof taalgebruik Discriminatie
Het bitter ironische en persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène.

Bekijk trailer

Evolution

12 Angst Grof taalgebruik Discriminatie
97 minuten 01-09-2022

Filmposter Evolution

Het bitter ironische en persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène.

Een intense, gestileerde verfilming van een toneelstuk over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Het bitter ironische drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn, waar de oude wonden nog lang niet geheeld zijn. Van de maker van Pieces of a Woman, Jupiter’s Moon, White God, Tender Son: The Frankenstein Project en Delta. In het eerste deel van dit drieluik weet een baby op wonderbaarlijke wijze Auschwitz te overleven. Deze Eva is in het volgende deel de moeder van Léna, die zich verzet tegen de Joodse overlevingsmentaliteit. Het drama eindigt met het liefdesverhaal van Jonas, de tienerkleinzoon die in het huidige Berlijn verliefd is op Yasmin. De pijn en de stigma's worden van generatie op generatie doorgegeven, van Eva naar Léna naar Jonas. Het persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène. Herinnering en identiteit blijken net zo fluïde als het water dat de drie delen verbindt. De film is Engels ondertiteld.

Regisseur Evolution

Kornél Mundruczó

Schrijvers Evolution

Onbekend

Cast Evolution

Padmé Hamdemir
Annamária Láng
Lili Monori
Goya Rego

Alternatieve titels

Evolution

Evolúció

Evolution

Wil jij weten waar Evolution op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Evolution draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Evolution informatie

Benieuwd waar Evolution over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Evolution. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Evolution al heeft ontvangen.

Evolution trailer

Benieuwd of Evolution iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Evolution jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Evolution kunt kijken!