https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210475-55c0d2f26c30a6059570cb9f27e632c70ab7973b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Falcon Lake (2023)

12 Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
Bekijk op Cinetree
Bekijk trailer

Falcon Lake

12 Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
100 minuten 09-02-2023

Filmposter Falcon Lake

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien. Falcon Lake is een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut - gebaseerd op de graphic novel van Bastien Vivès - de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een griezelige spanning. De warme band tussen de personages en de turbulente gevoelens van de jongeren worden realistisch maar ook met humor neergezet door de jonge acteurs, Sara Montpetit in de rol van Chloé en Joseph Engel als Bastien.

Bekijk het aanbod van Falcon Lake

Falcon Lake Falcon Lake
Filmposter Filmposter Falcon Lake

Regisseur Falcon Lake

Charlotte Le Bon

Schrijvers Falcon Lake

Onbekend

Cast Falcon Lake

Joseph Engel
Sara Montpetit

Falcon Lake

Wil jij weten waar Falcon Lake op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Falcon Lake draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Falcon Lake informatie

Benieuwd waar Falcon Lake over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Falcon Lake. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Falcon Lake al heeft ontvangen.

Falcon Lake trailer

Benieuwd of Falcon Lake iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Falcon Lake jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Falcon Lake kunt kijken!