Fando y Lis (4K Restoration) (2023)

16

Fando y Lis (4K Restoration)

16
97 minuten 23-02-2023
Experimentele debuutfilm van Alejandro Jodorowsky over een jong stel dat op zoek is naar de mythische stad Tar, maar daar nooit zal arriveren. De gehandicapte Lis wordt tijdens haar reis naar Tar vergezeld door Fando, die haar in een wagen voortduwt of in zijn armen draagt. Onderweg komen ze in een aantal surrealistische situaties terecht en ontmoeten ze mensen en handelaren die net uit Tar zijn teruggekeerd. De stad lijkt dus niet zo ver meer, maar toch zullen Fando en Lis voor eeuwig onderweg blijven. FANDO Y LIS is het speelfilmdebuut van Alejandro Jodorowsky, naar een scenario van Fernando Arrabal. Zowel Jodorowsky als Arrabal behoorden tot de oprichters van de Mouvement Panique (paniekbeweging), een kunstenaarscollectief vernoemd naar de god Pan dat met gewelddadige en ontregelende performancekunst probeerde om destructieve energie vrij te laten om zo ruimte te creëren voor vrede en schoonheid. De film vestigde meteen de reputatie van Jodorowsky als een blasfemisch schandaalfilmer. Tijdens de première in Mexico moest Jodorowsky vluchten omdat het publiek hem wou lynchen. Hij wist te ontsnappen en leverde twee jaar later EL TOPO af, de film die door velen als zijn meesterwerk wordt beschouwd.

Regisseur Fando y Lis (4K Restoration)

Alejandro Jodorowsky

Schrijvers Fando y Lis (4K Restoration)

Onbekend

Cast Fando y Lis (4K Restoration)

Sergio Kleiner
Diana Mariscal
María Teresa Rivas

Fando y Lis (4K Restoration)

Wil jij weten waar Fando y Lis (4K Restoration) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fando y Lis (4K Restoration) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fando y Lis (4K Restoration) informatie

Benieuwd waar Fando y Lis (4K Restoration) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fando y Lis (4K Restoration). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fando y Lis (4K Restoration) al heeft ontvangen.

Fando y Lis (4K Restoration) trailer

Benieuwd of Fando y Lis (4K Restoration) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fando y Lis (4K Restoration) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fando y Lis (4K Restoration) kunt kijken!