https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/133988-8d03723568a7e65202c8fa0cd3423c5d63111bd0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Farewell Paradise (2020)

AL
Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland.

Farewell Paradise

AL
93 minuten 29-10-2020

Recensies Farewell Paradise

MovieMeter: 2,5

Filmposter Farewell Paradise

Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland.

Je zal maar geboren worden in het paradijs. In een gelukkig gezin met vier meisjes op de Bahama’s in de jaren ’60. Midden in de volle, vrije welvaart van the American way of life. Om daarna, zomaar ineens, met je moeder en zusjes te belanden in een koud, bekrompen, regelzuchtig Zwitserland. Het gaat zo plotseling dat jij en je zusjes bij gebrek aan een huis en geld, verdeeld worden over pleeggezinnen. Je ouders zijn uit elkaar, het is hartje winter. Ruwer had het vertrek uit het paradijs niet kunnen zijn. Wat is daar gebeurd? Hoe zal elk van de zussen dit trauma verwerken? Krijgen ze zelf gezinnen en met wat voor partners? En hoe gaat die moeder het in godsnaam redden? Het leven van anderen. En tegelijkertijd dus dat van onszelf. Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. Al delen ze dezelfde genen en geschiedenis, toch ervaren ze de relatie met hun ouders en met elkaar compleet verschillend. Sonja Wyss, bekend van haar prachtige speelfilm Winterstilte, vertelt het levensverhaal van haar familie op een schijnbaar eenvoudige, maar o zo ingenieuze manier. Zo puur en zo openhartig, dat je volkomen gefascineerd je mee laat slepen en haar familie niet meer los kan laten.

Bekijk het aanbod van Farewell Paradise

Regisseur Farewell Paradise

Sonja Wyss

Schrijvers Farewell Paradise

Sonja Wyss

Cast Farewell Paradise

Filmagenda van Farewell Paradise

Farewell Paradise

Wil jij weten waar Farewell Paradise op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Farewell Paradise draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Farewell Paradise informatie

Benieuwd waar Farewell Paradise over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Farewell Paradise. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Farewell Paradise al heeft ontvangen.

Farewell Paradise trailer

Benieuwd of Farewell Paradise iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Farewell Paradise jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Farewell Paradise kunt kijken!