Live Opera: Fidelio

Live Opera: Fidelio

180 minuten Drama 2019
Beethovens enige opera is een meesterwerk, een bemoedigend verhaal over risico en triomf. In deze nieuwe productie, gedirigeerd door Antonio Pappano, speelt Jonas Kaufmann de politieke gevangene Florestan, en Lise Davidsen zijn vrouw Leonore (vermomd als Fidelio) die dapper besluit om hem te redden. Het verhaal is rijk aan contrasten dankzij ingrediënten als huiselijke intrige, vastberaden liefde en de wreedheid van een onderdrukkend regime. De uitzonderlijke muziek omvat het beroemde kwartet uit de eerste akte, het gevangenenkoor en Florestans wanhopige schreeuw in het duister en zijn hoopvolle visioen in de tweede akte. De nieuwe enscenering van Tobias Kratzer tilt de donkere realiteit van de terreur ten tijde van de Franse Revolutie naar onze huidige tijd en belicht zo de inspirerende boodschap van de medemenselijkheid van Fidelio.

Geregisseerd door

Lucie Borleteau

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Alternatieve titels

Fidelio

Live Opera: Fidelio

Bioscoopagenda van Live Opera: Fidelio

Live Opera: Fidelio

Wil jij weten waar Live Opera: Fidelio op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Live Opera: Fidelio draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Live Opera: Fidelio informatie

Benieuwd waar Live Opera: Fidelio over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Live Opera: Fidelio. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Live Opera: Fidelio al heeft ontvangen.

Live Opera: Fidelio trailer

Benieuwd of Live Opera: Fidelio iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Live Opera: Fidelio jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Live Opera: Fidelio kunt kijken!