Film als Filosofie (2024)

Film als Filosofie

120 minuten 28-05-2024
Cursus Film als DE filosofie Donderdagen; 12 en 26 oktober, 9 en 22 november 2023 Prijs: 45,00 incl. koffie en thee Aanvang: 19.15 Einde: 21.00 uur  U koopt een ticket voor de datum van 12 oktober en krijgt daarmee toegang tot alle vier de cursusdagen. Film als filosofie: dat is de invalshoek van de cursus die Volkskrant-filmjournalist Kevin Toma en filosoof Sabine Winters verzorgen omtrent de relatie tussen film en filosofie. Zelfs wanneer we geloven dat we bij een film het verstand op nul kijken, trekken we voortdurend conclusies over wat we zien en horen en worden we constant aan het denken gezet. Als film ons aan het denken kan zetten, zou film dan niet ook een vorm van filosoferen kunnen zijn? Op papier al snel abstracte onderwerpen worden dankzij films zichtbaar én voelbaar. Film kan de toeschouwer laten filosoferen zoals dat met woorden onmogelijk is, en dat zelfs zonder expliciet terug te grijpen op filosofische teksten en stellingen. Dat is wat Toma en Winters u willen laten zien, aan de hand van vier thema’s. Bij elk onderwerp staat het plezier van het actieve, bewuste én filosofische filmkijken voorop. Voor deelname is geen enkele ervaring met filosofie vereist. Volkskrant-journalist Kevin Toma Kevin Toma studeerde Filmwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Sinds 2007 is hij als filmjournalist verbonden aan de Volkskrant. Daarnaast is hij filmdocent, componist en uitvoerder van nieuwe muziek voor zwijgende films en dj. Eerder verzorgde hij voor Cinecitta de cursus De kracht van filmmuziek. Filosoof Sabine Winters Sabine Winters is een freelance wetenschapsfilosoof, docent en onderzoeker met een sterke focus op de filosofie van de ruimte. Ze geeft filosofie aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem, Nederland) en creëert interdisciplinaire onderzoeksprogramma’s op het gebied van kunst en technologie. Samen met Kevin Toma verzorgt ze al meer dan vijf jaar cursussen omtrent de relatie tussen filosofie en film.

Regisseur Film als Filosofie

Onbekend

Schrijvers Film als Filosofie

Onbekend

Cast Film als Filosofie

Onbekend

Film als Filosofie

Wil jij weten waar Film als Filosofie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Film als Filosofie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Film als Filosofie informatie

Benieuwd waar Film als Filosofie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Film als Filosofie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Film als Filosofie al heeft ontvangen.

Film als Filosofie trailer

Benieuwd of Film als Filosofie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Film als Filosofie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Film als Filosofie kunt kijken!