Filmcollege: Europese Cinema (2020)

Filmcollege: Europese Cinema

120 minuten 12-08-2020
Bestaat er zoiets als dé Europese film? Cinema Middelburg organiseert een nieuwe reeks filmcolleges onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer. De inschrijving bedraagt bedraagt € 90,=. Donateurs betalen € 75,= Door een e-ticket te kopen schrijft u zich automatisch in. U kunt tickets kopen aan de kassa en online. Mocht dit linkje niet werken, klik via www.cinemamiddelburg.nl op 'tickets' en kies datum 20/9 om 15.00 Cinema Filmcollege: Europese Cinema Data Filmcolleges: Vrijdag 20 september om 15.00 uur Vrijdag 4 oktober om 15.00 uur Vrijdag 18 oktober om 15.00 uur Vrijdag 1 november om 15.00 uur Vrijdag 15 november om 15.00 uur Vrijdag 29 november om 15.00 uur De colleges vinden plaats in de zaal van de Cinema op vrijdagen vanaf 20 september. De colleges zijn van 15:00 uur tot 17:15 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Prijs: € 90 normaal, € 75 donateurs. Tickets alleen voor alle colleges als geheel. Dit is inclusief een drankje in de pauze. Tickets De colleges duren ongeveer twee uur, in de pauze krijgt u een drankje. Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar. Over de colleges: In de Verenigde Staten denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film. Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog. Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn? Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar. Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten per avond een Europees filmland onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken. OVER DE DOCENT: RUDI DE BOER Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock.

Regisseur Filmcollege: Europese Cinema

Onbekend

Schrijvers Filmcollege: Europese Cinema

Onbekend

Cast Filmcollege: Europese Cinema

Onbekend

Filmcollege: Europese Cinema

Wil jij weten waar Filmcollege: Europese Cinema op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcollege: Europese Cinema draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcollege: Europese Cinema informatie

Benieuwd waar Filmcollege: Europese Cinema over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcollege: Europese Cinema. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcollege: Europese Cinema al heeft ontvangen.

Filmcollege: Europese Cinema trailer

Benieuwd of Filmcollege: Europese Cinema iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcollege: Europese Cinema jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcollege: Europese Cinema kunt kijken!