Filmconcert: Häxan

Filmconcert: Häxan

91 minuten 26-02-2020
Klassieke cultfilm uit 1922 over het geloof in de duivel, demonen en heksen, met live score uitgevoerd door filmcriticus en -componist Kevin Toma. HÄXAN onderzoekt bijgeloof en vervolging in de middeleeuwen, en brengt tegelijk deze duistere wereld tot leven. In een mengeling van documentaire en reconstructie voert Benjamin Christensen de toeschouwer mee in een spektakel van hysterie en onkuise verlangens. Kevin Toma (Sittard, 1974) is filmjournalist voor de Volkskrant en veelgevraagd componist en uitvoerder van eigentijdse muziek bij zwijgende films. In opdracht van muziekfestival Lowlands en bbkc (het huidige Kunstloc Brabant) maakte hij in 2011 een nieuwe soundtrack bij Christensens ultrabizarre kijk op hekserij en bijgeloof. Het werd een hallucinante, koortsachtige score vol duistere soundscapes, gruizige geluiden, duivelse beats en spookachtige melodieën, die Toma in Lumière live uitvoert op laptop en piano. Ook geeft hij een inleiding bij de film. Eenmalige voorstelling in het kader van Halloween.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Filmconcert: Häxan

Helaas draait Filmconcert: Häxan niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 26-02-2020.

Filmconcert: Häxan

Wil jij weten waar Filmconcert: Häxan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmconcert: Häxan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmconcert: Häxan informatie

Benieuwd waar Filmconcert: Häxan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmconcert: Häxan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmconcert: Häxan al heeft ontvangen.

Filmconcert: Häxan trailer

Benieuwd of Filmconcert: Häxan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmconcert: Häxan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmconcert: Häxan kunt kijken!