Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) (2023)

Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

120 minuten 25-09-2023
Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters   Toen de jongste generatie Gen’Z voor het eerst massaal keek naar series als Friends en Sex and the City werd duidelijk dat niet alle aspecten van deze series de tand des tijds even goed doorstaan hebben. Zij benoemden dingen die oudere generaties destijds makkelijker accepteerden zoals casual homofobie, seksisme, racisme, fatshaming en transfobie. Dat betekent niet dat we niet meer van de series kunnen genieten, maar het geeft wel aan dat we in de afgelopen twintig jaar anders naar bepaalde onderwerpen zijn gaan kijken. Dit zien we zeker ook terug in films. Die zeggen vaak veel over de tijd waarin ze gemaakt zijn. In deze lezingenreeks laten we een aantal films (en de betere televisieseries) de revue passeren, die enerzijds veel zeggen over ons tijdsbeeld maar ook over de impliciete ambitie en hoop van de filmmakers. Denk hierbij aan de manier waarop vrouwen op het grote doek verbeeld worden. Heeft die verandering te maken met het feit dat we steeds meer vrouwelijke schrijvers en regisseurs zien in de filmwereld? Maar denk ook aan representatie van de LHBTQAI+-community, een specifieke vorm van mannelijkheid, minderheden, ouderen, mensen met een fysieke handicap enzovoort. Deze films en series laten zien dat dit allemaal mensen zijn met recht op een getrouwe weergave — en waarom dit zo belangrijk is. Zien we hierin nog verschillen tussen Hollywood en arthouse cinema? En belangrijker: kunnen filmmakers de toekomst beïnvloeden met hun werk? Start 6 november, vier avonden.  Meer informatie of inschrijven? Klik hier

Regisseur Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

Onbekend

Schrijvers Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

Onbekend

Cast Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

Onbekend

Filmagenda van Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters)

Wil jij weten waar Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) informatie

Benieuwd waar Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) al heeft ontvangen.

Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) trailer

Benieuwd of Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus (Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters) kunt kijken!