FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN (2020)

FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

120 minuten 27-09-2020
In november start Filmhuis De Spiegel in de Royal Theater met een nieuwe filmcursus. Deze filmcursus wordt gepresenteerd door Jan Salden, docent filmtheorie, cursusgever, filmkenner en vooral bevlogen spreker over film en dan in het bijzonder de western. De filmcursus ‘De terugkeer van de western’ heeft tot doel de western in een historische context te plaatsen en de importantie van de western voor het medium film aan te tonen. De cursus bestaat uit vier theorielessen waarin verschillende aspecten van de western behandeld worden, en drie filmvertoningen waarbij we samen naar een western kijken. FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN Zinderende woestijnen, oneindige prairies, diepe canyons en haast onoverbrugbare bergen. Het zijn de landschappen van de western. Er is geen genre waar het landschap zulk een grote rol speelt als in de western. Maar binnen dit genre is het landschap ook veel meer dan een decor. De western is een genre dat floreert bij tegenstellingen en misschien de belangrijkste tegenstelling, zo schreef Jim Kitses in zijn boek "Horizon West" is die tussen 'Wilderness" (lees natuur) en "Civilization"(Lees culture) waar weer alle andere tegenstellingen uit voorkomen. Het landschap is dus een aanjager van de dramatiek en krijgt eerder de status van een personage dan van een decor. Regisseur Anthony Mann zou in de jaren 50 de western een nieuwe injectie geven met een aantal bijzondere westerns. Mann gebruikte vooral het berglandschap in de westerns die hij met James Stewart maakte. Het berglandschap leverde in al die films indrukwekkende beelden op maar voor Mann was vooral van belang om te tonen hoe de karakters in het landschap stonden om zoiets te kunnen zeggen over hun karakters en psychologie.

Regisseur FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

Onbekend

Schrijvers FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

Onbekend

Cast FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

Onbekend

Filmagenda van FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN

Wil jij weten waar FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN informatie

Benieuwd waar FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN al heeft ontvangen.

FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN trailer

Benieuwd of FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij FILMCURSUS 01: HET (BERG)LANDSCHAP IN DE WESTERN kunt kijken!