FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN (2021)

FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

120 minuten 17-10-2021
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater met een nieuwe filmcursus. Deze filmcursus wordt gepresenteerd door Jan Salden, docent filmtheorie, cursusgever, filmkenner en vooral bevlogen spreker over film en dan in het bijzonder de western. De filmcursus ‘De terugkeer van de western’ heeft tot doel de western in een historische context te plaatsen en de importantie van de western voor het medium film aan te tonen. De cursus bestaat uit vier theorielessen waarin verschillende aspecten van de western behandeld worden, en vier filmvertoningen waarbij we samen naar een western kijken. FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN Het is onmogelijk om de filmgeschiedenis te behandelen zonder de western. Al vanaf het begin van de film was de western er al. Meestal wordt The Great Train Robbery uit 1903 van Edwin S. Porter als startpunt gezien maar Cripple Creek Barroom uit 1898 was er al eerder. De western moet men niet zien als een weergave van de geschiedenis, de kern van de western is het scheppen van een mythologie en de film zette juist hierop in. Maar toen grote regisseurs zoals John Ford, Howard Hawks, William A. Wellman en Fred Zinneman en films vervaardigden zoals Stagecoach, The Searchers, Red River, Rio Bravo, Yellow Sky en High Noon ontstonden niet alleen klassiekers maar ook nog eens films die daadwerkelijk iets vertelde over de geschiedenis, maar niet zo zeer de geschiedenis van het wilde westen maar wel de geschiedenis van de jaren ''50. Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus. Jan Salden bezocht ongeveer 10 jaar geleden Almería, de plek waar de nodige spaghettiwesterns gedraaid zijn en waar nog een aantal westernstadjes staan.

Regisseur FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

Onbekend

Schrijvers FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

Onbekend

Cast FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

Onbekend

Filmagenda van FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN

Wil jij weten waar FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN informatie

Benieuwd waar FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN al heeft ontvangen.

FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN trailer

Benieuwd of FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij FILMCURSUS 02: DE KLASSIEKE WESTERN kunt kijken!