Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken (2024)

Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken

120 minuten 17-06-2024
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater weer met een nieuwe driedelige filmcursus met bijbehorend filmprogramma. De kunst van het filmkijken wordt gepresenteerd door Kevin Toma, hij studeerde filmwetenschappen aan de Radboud Universiteit en is werkzaam als filmjournalist voor de Volkskrant. Deze filmcursus wil je aandachtiger en actiever naar film laten kijken en luisteren. Om dit te bereiken zal Kevin Toma fragmenten uit de klassieke en hedendaagse wereldcinema uitpluizen en uitgebreid met de deelnemers bespreken. FILMCURSUS 02: FILM ALS ZINTUIGLIJKE KUNST Films zijn veel méér dan in beeld en geluid verpakte verhalen. Ze zijn ook werelden die je vanaf de allereerste seconde binnenstapt. In deze bijeenkomst zal de nadruk op dat aspect van film liggen, van het overrompelende vuurwerk van kaskrakers tot de hypnotiserende schoonheid van contemplatieve cinema. Hoe kan een film zich losweken van het plot en vooral een zintuiglijke ervaring worden? Hoe komt het dat je sommige films bijna voelt, of ruikt? Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus.

Regisseur Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Schrijvers Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Cast Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken

Wil jij weten waar Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken informatie

Benieuwd waar Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken al heeft ontvangen.

Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken trailer

Benieuwd of Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus 02: De Kunst Van Het Filmkijken kunt kijken!