Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken (2024)

Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken

120 minuten 16-06-2024
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater weer met een nieuwe driedelige filmcursus met bijbehorend filmprogramma. De kunst van het filmkijken wordt gepresenteerd door Kevin Toma, hij studeerde filmwetenschappen aan de Radboud Universiteit en is werkzaam als filmjournalist voor de Volkskrant. Deze filmcursus wil je aandachtiger en actiever naar film laten kijken en luisteren. Om dit te bereiken zal Kevin Toma fragmenten uit de klassieke en hedendaagse wereldcinema uitpluizen en uitgebreid met de deelnemers bespreken. FILMCURSUS 03: FILM ALS FILOSOFISCHE KUNST Even een filmpje pakken: wie doet het niet? Anders dan een goed boek of een muziekstuk associëren we film vaak met gemakkelijk amusement. Maar film biedt als kunstvorm zoveel meer; zelfs wanneer we geloven dat we kijken met het verstand op nul, trekken we conclusies over wat we zien en horen. We worden aan het denken gezet. En als film ons aan het denken kan zetten, zou film dan niet ook een andere, woordloze vorm van filosoferen kunnen bieden? Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus.

Regisseur Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Schrijvers Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Cast Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken

Wil jij weten waar Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken informatie

Benieuwd waar Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken al heeft ontvangen.

Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken trailer

Benieuwd of Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus 03: De Kunst Van Het Filmkijken kunt kijken!