FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN (2021)

FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

120 minuten 17-10-2021
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater met een nieuwe filmcursus. Deze filmcursus wordt gepresenteerd door Jan Salden, docent filmtheorie, cursusgever, filmkenner en vooral bevlogen spreker over film en dan in het bijzonder de western. De filmcursus ‘De terugkeer van de western’ heeft tot doel de western in een historische context te plaatsen en de importantie van de western voor het medium film aan te tonen. De cursus bestaat uit vier theorielessen waarin verschillende aspecten van de western behandeld worden, en vier filmvertoningen waarbij we samen naar een western kijken. FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN Vanaf eind jaren ''60 van de vorige eeuw ging de western steeds minder een structureel onderdeel van het filmaanbod uit maken. Mede beïnvloed door de ontwikkelingen in Europa kregen de westerns ook een heel andere toon en sfeer. Stond bij de klassieke western de mythologisering hoog in het vaandel, de revisionistisch westerns stonden veel meer in het teken van de demythologisering. De western werd pessimistischer, treuriger en wreder maar toen de wereld zelf steeds cynischer ging worden ontstond er op momenten ook weer een verlangen naar de troost van een klassiek-aandoende western en werd de film op die manier alsnog revisionistisch. Van het geweld in Sam Peckinpah's The Wild Bunch tot de jongensboekenlol van Silverado tot een remake van The Magnificent Seven. Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus. Jan Salden bezocht ongeveer 10 jaar geleden Almería, de plek waar de nodige spaghettiwesterns gedraaid zijn en waar nog een aantal westernstadjes staan.

Regisseur FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

Onbekend

Schrijvers FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

Onbekend

Cast FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

Onbekend

Filmagenda van FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN

Wil jij weten waar FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN informatie

Benieuwd waar FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN al heeft ontvangen.

FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN trailer

Benieuwd of FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij FILMCURSUS 03: DE REVISIONISTISCHE WESTERN kunt kijken!