FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN (2021)

FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

120 minuten 17-10-2021
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater met een nieuwe filmcursus. Deze filmcursus wordt gepresenteerd door Jan Salden, docent filmtheorie, cursusgever, filmkenner en vooral bevlogen spreker over film en dan in het bijzonder de western. De filmcursus ‘De terugkeer van de western’ heeft tot doel de western in een historische context te plaatsen en de importantie van de western voor het medium film aan te tonen. De cursus bestaat uit vier theorielessen waarin verschillende aspecten van de western behandeld worden, en vier filmvertoningen waarbij we samen naar een western kijken. FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN De jaren ''60 was een gouden tijd voor de Europese film. Mensen als Fellini, Antonoini, Bergman en Truffaut bepaalden het filmaanbod maar Europa ging zich ook bemoeien met de genrefilm, bij uitstek het metier waar Hollywood goed in was. Horror uit Groot-Brittannië, crime vanuit West-Duitsland met de Edgar Wallace-thrillers en de suikerzoete kostuumdrama's rond de zuchtende Angelique uit Frankrijk. Maar Hollywood was niet blij toen Europa zich wierp op het meest Amerikaanse genre van ze allemaal, de western. De Europese western wordt nu door veel mensen gezien als een zeer kunstzinnig en revolutionair genre en het is waar dat de Europa-western een aantal onvergetelijke en belangrijke westerns heeft opgeleverd. De naam van Sergio Leone springt hierbij uit en zijn films zoals For a Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West en de onderschatte A Fistful of Dynamite zijn met recht klassiekers te noemen, en dat geldt ook voor een western zoals The Great Silence of Face to Face. Maar is de Europa-western wel zo vernieuwend als menigeen ons wenst te doen geloven? Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus. Jan Salden bezocht ongeveer 10 jaar geleden Almería, de plek waar de nodige spaghettiwesterns gedraaid zijn en waar nog een aantal westernstadjes staan.

Regisseur FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

Onbekend

Schrijvers FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

Onbekend

Cast FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

Onbekend

Filmagenda van FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN

Wil jij weten waar FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN informatie

Benieuwd waar FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN al heeft ontvangen.

FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN trailer

Benieuwd of FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij FILMCURSUS 04: DE EUROWESTERN kunt kijken!