FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 (2020)

FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2

03-08-2020
SPECIAL: FILMCURSUS ANDERS FILMKIJKEN 2 In september starten we met het vervolg van de filmcursus 'Anders Filmkijken' door Jan Salden (leraar Filmtheorie aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology). In deze cursus richt Jan zijn pijlen op heel andere onderwerpen. De cursus ‘Anders Filmkijken 2’ heeft tot doel de kijker via een structuur-analytische benadering bewuster naar film te leren kijken. De cursus bestaat uit 5 theorielessen waar verschillende aspecten van film behandeld worden en 1 praktijkles waarin een film geanalyseerd wordt. De cursusavonden vinden plaats op zes donderdagavonden in september, oktober en november in een van onze mooie filmzalen. De data en onderwerpen zijn als volgt: Donderdag 19 september: landschap en décor Elke handeling speelt zich af in een omgeving. Of dat nu een landschap of een decor is. Waarom toont Hitchcock ons in REAR WINDOW een appartementencomplex en wat laat hij ons nou precies zien wat er aan de overkant gebeurt ? Donderdag 26 september: symboliek Een regisseur kan ook werken met zogenaamde “buiten tekstuele” verwijzingen. Die verwijzing stuurt de handeling vaker en bepalender dan een kijker in eerste instantie vermoedt. Waarom speelt het schilderij van Turner zo’n grote rol in SKYFALL ? Donderdag 3 oktober: stromingen Ook de stroming waartoe een film behoort kleurt de wijze hoe een film er uitziet. Russisch formalisme heeft een bv. andere beeldtaal dan die van Het Duits Expressionisme. En waaraan zien we dat een film als LADRI DI BICICLETTE tot het Neo-Realisme behoort ? Donderdag 10 oktober: genres Wat voor stromingen geldt, geldt ook voor genres. Waardoor weten we dat THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY een western is in het algemeen en een Euro- of spaghetti-western in het bijzonder ? Donderdag 24 oktober: regisseurs Regisseurs hebben ook een persoonlijke handtekening. Meestal weet je al vrij snel waarom de ene film een Lars von Trier is en de andere een Alfred Hitchcock. Maar waaraan herken je dat? Donderdag 7 november: praktijkles In de laatste bijeenkomst ontleden Jan Salden met de cursisten een film. De titel van de film blijft nog even een verrassing. Nadere info wordt bekend tijdens een voorafgaande les. Duur 2,5 uur incl. pauze Passepartout (6 lessen): Regulier € 66,00 Filmpashouders en CKV € 57,00 Losse lessen: Regulier € 13,50 Filmpashouders en CKV € 11,50 Reserveren is niet mogelijk. Losse reguliere tickets zijn online te koop via deze pagina of aan de kassa. Losse tickets mét korting en passepartouts zijn enkel te koop aan onze kassa. Cursisten zorgen zelf voor schrijfmateriaal voor aantekeningen. Tip! de praktijkles film is bv. te huur in de Bibliotheek Venlo. Anders Filmkijken 2 kan gevolgd worden ook als je de eerste cursus niet gevolgd hebt.

Regisseur FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2

Onbekend

Schrijvers FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2

Onbekend

Cast FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2

Onbekend

FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2

Wil jij weten waar FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 informatie

Benieuwd waar FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 al heeft ontvangen.

FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 trailer

Benieuwd of FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij FILMCURSUS: ANDERS FILMKIJKEN 2 kunt kijken!