Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) (2021)

Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

90 minuten 26-09-2021
Mensen hebben vaak een specifieke voorkeur voor bepaalde filmgenres of filmstromingen. Iedereen kent de meest voor de hand liggende tijdloze filmgenres: de domme actiefilm, de voorspelbare (romantische) komedie, de lange dramafilm, de ongeloofwaardige sciencefiction film of de slechte horrorfilm. Deze films gaan te vaak uit van kant-en-klare filmformules. Toch zijn deze genres vaak gecompliceerder dan ze op het eerste gezicht lijken. Maar hoe zijn deze genres ontstaan en hoe hebben ze elkaar beïnvloed? Er ontstaan ook steeds nieuwe genres, zoals de found-footage-film en er zijn genres die bijna niemand meer kent, simpelweg omdat ze bijna nooit meer worden gemaakt, zoals het White Picket Fence genre. Naast filmgenres zijn er ook filmstromingen, die vaak juist wel tijdgebonden zijn. Denk aan het Duits Expressionisme van de jaren ‘20 of het Italiaans Neorealisme van de jaren ’40 en ’50. Maar wat is nu een abstracte film of een structuralistische film? Er zullen altijd filmmakers zijn die proberen buiten deze hokjes te blijven, maar lukt dat ook? Docent: Rudi de Boer Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor alles wat met film te maken heeft. Toen ik begon aan mijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht ben ik mij gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en ben ik meer te weten gekomen over andere filmculturen. In deze periode is ook de bewondering ontstaan voor mijn grote held Alfred Hitchcock. Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Daarbij verzorg ik jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival. Donderdagen; 28 oktober, 11 en 25 november, 9 en 16 december 2021. Prijs: 75,00 incl. koffie en thee Aanvang: 19.15 Einde: 21.00 uur

Regisseur Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

Onbekend

Schrijvers Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

Onbekend

Cast Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

Onbekend

Filmagenda van Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021)

Wil jij weten waar Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) informatie

Benieuwd waar Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) al heeft ontvangen.

Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) trailer

Benieuwd of Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus filmgenres en filmstromingen (najaar 2021) kunt kijken!