Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken (2023)

Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

120 minuten 30-09-2023
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater weer met een nieuwe driedelige filmcursus met bijbehorend filmprogramma. De kunst van het filmkijken wordt gepresenteerd door Kevin Toma, hij studeerde filmwetenschappen aan de Radboud Universiteit en is werkzaam als filmjournalist voor de Volkskrant. Deze filmcursus wil je aandachtiger en actiever naar film laten kijken en luisteren. Om dit te bereiken zal Kevin Toma fragmenten uit de klassieke en hedendaagse wereldcinema uitpluizen en uitgebreid met de deelnemers bespreken. FILMCURSUS 01: FILM ALS NARRATIEVE KUNST Film wordt vaak gezien als de audiovisuele evenknie van de literatuur. In de meeste films zijn alle middelen gericht op een zo helder en spannend mogelijk verteld verhaal. Hoe kunnen regisseurs je wat dat betreft precies krijgen waar ze je hebben willen? Welke keuzes worden er in de montage gemaakt? Wat gebeurt er met de betekenis van een scène als de camera veel beweegt of juist stilstaat? Hoe worden we in het perspectief van de hoofdpersoon verplaatst, of blijven we juist op afstand? Hoe stuurt het geluidsontwerp ons in de interpretatie van de beelden, en andersom? Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus.

Regisseur Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Schrijvers Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Cast Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

Onbekend

Filmagenda van Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken

Wil jij weten waar Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken informatie

Benieuwd waar Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken al heeft ontvangen.

Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken trailer

Benieuwd of Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus 01: De Kunst Van Het Filmkijken kunt kijken!