Cursus filmgeschiedenis ONLINE (2024)

Cursus filmgeschiedenis ONLINE

105 minuten 18-07-2024
Filmgeschiedenis Als je in de bioscoop zit en de lichten gaan uit realiseer je je waarschijnlijk niet dat deze kunstvorm al 125 jaar oud is. Toch stelden de broeders Lumière, de vaders van de film, in 1895: "De film is een uitvinding zonder toekomst". Er is sinds die tijd ontzettend veel veranderd, en toch ook niet. Laat je onderdompelen in de wondere rijke historie van de film. Hoe zien we maatschappelijke gebeurtenissen terug in de film en wat maakt een film een klassieker of juist ‘cult’? Zes weken lang kom je meer te weten over film aan de hand van verschillende thema’s en fragmenten. cursusavond 1 – Hoe is de film eigenlijk ontstaan? Per ongeluk! Filmmakers als Georges Méliès en D.W. Griffith begonnen vervolgens te experimenteren met montage en special effects en langzaam ontstond er een filmtaal die wij allemaal begrijpen. Slapstickacteurs Chaplin en Keaton werden wereldsterren. cursusavond 2 – De jaren ’30. De crisis had toegeslagen en daardoor hadden mensen behoefte aan een goedkope ontsnapping uit hun dagelijks leven. Hollywood speelde hier goed op in: Tapdansmusicals brachten vrolijkheid en maffiafilms zorgden voor de nodige spanning. cursusavond 3 – De Tweede Wereldoorlog was een grote inspiratiebron voor Hollywood. De film noir introduceerde in de jaren ’40 de ‘hard-¬boiled’ detective en de 'femme fatale’. ‘Method acting’ maakte haar intrede in de filmwereld. cursusavond 4 - De jaren ’60 staan bekend om de opkomst van de jongerencultuur, de seksuele revolutie en flower power (‘make love not war’). In de jaren vijftig en zestig zien we bovendien een kruisbestuiving tussen Europa en Hollywood. cursusavond 5 -Jonge regisseurs als Spielberg, Scorsese en Coppola kregen vanaf de jaren ’70 meer vrijheid om wat gewaagder te filmen. De komst van de computer veranderde de filmindustrie. Het geloof in religie en overheid kreeg een deuk. cursusavond 6 -De jaren ’90 en ’00 worden getekend door het Postmodernisme: Men begint zich steeds meer te verzetten tegen de hokjesgeest van genres. Anything goes. De genrefilms zelf beginnen zich ook te vernieuwen, zo ontstaan er nieuwe genres.

Regisseur Cursus filmgeschiedenis ONLINE

Onbekend

Schrijvers Cursus filmgeschiedenis ONLINE

Onbekend

Cast Cursus filmgeschiedenis ONLINE

Onbekend

Filmagenda van Cursus filmgeschiedenis ONLINE

Cursus filmgeschiedenis ONLINE

Wil jij weten waar Cursus filmgeschiedenis ONLINE op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cursus filmgeschiedenis ONLINE draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cursus filmgeschiedenis ONLINE informatie

Benieuwd waar Cursus filmgeschiedenis ONLINE over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cursus filmgeschiedenis ONLINE. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cursus filmgeschiedenis ONLINE al heeft ontvangen.

Cursus filmgeschiedenis ONLINE trailer

Benieuwd of Cursus filmgeschiedenis ONLINE iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cursus filmgeschiedenis ONLINE jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cursus filmgeschiedenis ONLINE kunt kijken!