https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/203741-28db2c6c302ecbee56ac5b370fe5ccbee9c2521d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Un Beau Matin (2022)

AL Grof taalgebruik
Om voor haar dementerende vader te kunnen zorgen heeft alleenstaande moeder Sandra haar leven al jaren op pauze staan. Wanneer ze verliefd wordt op haar inmiddels getrouwde jeugdvriend Clément, voelt ze dat ze weer voor zichzelf gaat leven.

Un Beau Matin

AL Grof taalgebruik
112 minuten 27-10-2022

Filmposter Un Beau Matin

Om voor haar dementerende vader te kunnen zorgen heeft alleenstaande moeder Sandra haar leven al jaren op pauze staan. Wanneer ze verliefd wordt op haar inmiddels getrouwde jeugdvriend Clément, voelt ze dat ze weer voor zichzelf gaat leven.

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar acht-jarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft. Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes of the Future, No Time to Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director's Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

Bekijk het aanbod van Un Beau Matin

Regisseurs Un Beau Matin

Mia Hansen-Løve

Mia Hansen-Love

Schrijvers Un Beau Matin

Onbekend

Cast Un Beau Matin

Léa Seydoux
Melvil Poupaud

Un Beau Matin

Wil jij weten waar Un Beau Matin op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Un Beau Matin draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Un Beau Matin informatie

Benieuwd waar Un Beau Matin over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Un Beau Matin. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Un Beau Matin al heeft ontvangen.

Un Beau Matin trailer

Benieuwd of Un Beau Matin iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Un Beau Matin jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Un Beau Matin kunt kijken!