https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/221471-df1c30d0ea9df6247d742b870f4a7329a652a9f7/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Firebrand (2024)

16 Geweld
Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Henry VIII, wordt regentes terwijl de tirannieke koning in het buitenland strijdt. Als hij terugkeert, ziek en paranoïde, moet Katherine vechten voor haar eigen overleven.

Firebrand

16 Geweld
120 minuten Drama 26-09-2024

Recensies Firebrand

MovieMeter: 1

Filmposter Firebrand

Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Henry VIII, wordt regentes terwijl de tirannieke koning in het buitenland strijdt. Als hij terugkeert, ziek en paranoïde, moet Katherine vechten voor haar eigen overleven.

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven. Firebrand biedt een hedendaagse en feminstische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (The Invisible Life of Euridice Gusmao) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (The Green Knight, Tomb Raider, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, Sherlock Holmes, The Nest) deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.

Bekijk het aanbod van Firebrand

Regisseurs Firebrand

Karim Ainouz

Aruna Raje

Schrijvers Firebrand

Aruna Raje

Cast Firebrand

Girish Kulkarni
Sachin Khedekar
Usha Jadhav
Rajeshwari Sachdev
Jude Law
Alicia Vikander
Simon Russell Beale
Erin Doherty
Eddie Marsan
Sam Riley

Filmagenda van Firebrand

Firebrand

Wil jij weten waar Firebrand op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Firebrand draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Firebrand informatie

Benieuwd waar Firebrand over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Firebrand. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Firebrand al heeft ontvangen.

Firebrand trailer

Benieuwd of Firebrand iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Firebrand jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Firebrand kunt kijken!