Focus 50 (2023)

Focus 50

03-10-2023
Focus Focus bestaat maar liefst 50 jaar en viert dit bijzondere jubileum met een twee lange sets omvattend optreden. Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’ en wordt er onvermoeibaar rond de wereld getourd. Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal. Het zijn niet de minsten die hun grote waardering voor Focus hebben uitgesproken. Dave Grohl, Rush en Marillion, om er een paar te noemen, zijn fan van de pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm ‘Onward’. Bezetting: Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang Menno Gootjes – gitaar Udo Pannekeet – basgitaar Pierre van der Linden – drums Website: https://focustheband.co.uk/

Regisseur Focus 50

Onbekend

Schrijvers Focus 50

Onbekend

Cast Focus 50

Onbekend

Focus 50

Wil jij weten waar Focus 50 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Focus 50 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Focus 50 informatie

Benieuwd waar Focus 50 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Focus 50. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Focus 50 al heeft ontvangen.

Focus 50 trailer

Benieuwd of Focus 50 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Focus 50 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Focus 50 kunt kijken!