Food.Film.Fest. 2023 (2023)

Food.Film.Fest. 2023

01-12-2023
Dit programma vervangt de in de maandfolder van november aangekondigde vertoning van de documentaire GERLACH. In samenwerking met Voedseltuinen Venlo brengen we het FOOD.FILM.FEST naar Venlo. Een initiatief van het Vlaamse Voedsel Anders dat ijvert voor agro-ecologie als krachtig alternatief. Agro-ecologie zet in op een ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen. Het verbindt landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer. Tijdens FOOD.FILM.FEST vertonen we op een laagdrempelige manier inspirerende verhalen over de uitdagingen én oplossingen van ons voedsel in de toekomst. We 'cherry-picken' uit het festivalprogramma van dit jaar met de twee onderstaande documentaires. Bij de Nieuw-Zeelandse documentaire TOGETHER WE GROW wordt bovendien de verbinding met Venlo gelegd. Specifiek met de Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid. Frank Verkoijen van de stadstuin zal ingaan op de verbinding tussen stadslandbouw en gemeenschapszin in Venlo Oud-Zuid. TOGETHER WE GROW Een film van Jordan Osmond - 2022 - Nieuw-Zeeland - 38 min. Kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt. Volgens de oprichter Julia Milne is het model overal toepasbaar. Laten wij ons inspireren? Thema's: Voedsel als gemeenschapsvormer // maatschappelijke kwetsbaarheid // moestuinieren Deze trailer is niet Nederlands ondertiteld, de hoofdfilm zal dat wel zijn. SUR LE CHAMP! Een film van Michael Antoine, Nicolas Bier en Jean-Simon Gérard - België - 2020 - 60 min Wat als we nu eens beter gingen produceren, in de plaats van altijd meer? In de marge van de grootschalige landbouw evolueren steeds meer boeren en boerinnen, zowel in hoge- als in lageinkomenslanden, naar een geloofwaardig alternatief model: duurzame familiale landbouw. Een veerkrachtig model gebaseerd op agro-ecologie en op verbonden samenleven met onze omgeving. SUR LE CHAMP! (Het veld op!) brengt ons het hoopvolle verhaal van Cédric in België, Diamar in Peru en Mariam in Burkina Faso. In de mooiste beelden zien we hoe boeren en boerinnen én het voedsel op ons bord wereldwijd gelinkt zijn. Thema's: Familiale boeren wereldwijd // alternatief // regeneratieve landbouw Deze trailer is niet Nederlands ondertiteld, de hoofdfilm zal dat wel zijn.

Regisseurs Food.Film.Fest. 2023

Michael Antoine

Nicolas Bier

Jean-Simon Gérard

Jordan Osmond

Schrijvers Food.Film.Fest. 2023

Onbekend

Cast Food.Film.Fest. 2023

Onbekend

Food.Film.Fest. 2023

Wil jij weten waar Food.Film.Fest. 2023 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Food.Film.Fest. 2023 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Food.Film.Fest. 2023 informatie

Benieuwd waar Food.Film.Fest. 2023 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Food.Film.Fest. 2023. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Food.Film.Fest. 2023 al heeft ontvangen.

Food.Film.Fest. 2023 trailer

Benieuwd of Food.Film.Fest. 2023 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Food.Film.Fest. 2023 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Food.Film.Fest. 2023 kunt kijken!