https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/128254-fb419cc77a13c0902d321cf78dfed181f0bfaab9/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

For Sama (2020)

16
For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. Uitgeroepen als Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes 2019.

For Sama

16
100 minuten 23-01-2020

Recensies For Sama

Metacritic: 89,1
Rotten Tomatoes 99

Filmposter For Sama

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. Uitgeroepen als Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes 2019.

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Regisseurs For Sama

Waad Al-Khateab

Edward Watts

Waad al-Kateab

Schrijvers For Sama

Onbekend

Cast For Sama

Hamza Al-Khateab
Sama Al-Khateab
Waad al-Kateab

Filmagenda van For Sama

For Sama

Wil jij weten waar For Sama op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar For Sama draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

For Sama informatie

Benieuwd waar For Sama over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over For Sama. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies For Sama al heeft ontvangen.

For Sama trailer

Benieuwd of For Sama iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de For Sama jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij For Sama kunt kijken!